מהן השפעותיה העצומות של המגפה על כל תאינו ובריאותנו?
מדוע אנו מרגישים "נפלא" והמדדים של בלוטת התריס בדם נראים "תקינים", למרות שבפועל מערכת התריס נהרסת בהדרגה במשך שנים רבות, באופן בלתי מורגש? כיצד נמנע זאת?
מדוע אנו מרגישים "נפלא" והמדדים של בלוטת התריס בדם נראים "תקינים", למרות שבפועל מערכת התריס נהרסת בהדרגה במשך שנים רבות, באופן בלתי מורגש? כיצד נמנע זאת?
בסדנה נענה על השאלות הבאות ועוד רבות:
מדוע הביטוי "פעילות בלוטת התריס" הינו שגוי מיסודו ומטעה את הציבור?מדוע יותר מ-50% מאיתנו סובלים ממגפה נסתרת במערכת התריס?
מהי השפעת מגפת התריס על חילוף החומרים, על העלייה במשקל וייצור האנרגיה?
מהי ההשפעה על הורמונים חשובים אחרים בגוף? ומהי ההשפעה על יתר מערכות הגוף?
כיצד ניתן למנוע או לרפא את מירב הסובלים ללא תרופות ובאופן עצמאי?
איך נעזור לרופאים לאבחן אותנו כשורה על מנת לעזור לעצמנו, למשפחתנו ולחברנו?
האם הטעו אותנו בנושא המינון המומלץ ליוד?
מה עושים מוסדות הבריאות הממשלתיים שמזיק ישירות למערכת התריס?
איזו פעילות פיזית גורמת נזק ישיר למערכת התריס? מה הפתרונות?
מהי השפעת המזון (לא רק הירקות המצליבים) על מערכת התריס? מהי השפעת הגלוטן?
כיצד פוגעת אכילת סויה ותירס במערכת התריס וגורמת להשמנה?
מה ההבדל בין מערכת התריס לבלוטת התריס?
מערכת התריס היא כל האיברים והתהליכים המשפיעים על הפרשת הורמוני בלוטת התריס, על יחסי הגומלין בין ההורמונים, על חילוף החומרים שלהם, ועל פעילותם בתאי היעד שלהם כולל השפעתם על ה–DNA.רובינו מדברים רק על "תפקוד ומחלות בלוטת התריס", תוך התעלמות כמעט מוחלטת ממערכת התריס כולה! לכן הציבור מייחס מחלות אלה לבלוטת התריס עצמה, כשלמעשה ישנם גורמים רבים הפוגעים בתפקוד ההורמונאלי של כל מערכת התריס, אפילו כאשר הבלוטה עצמה לא נפגעה.
תפקוד לקוי של מערכת התריס גורם למגפה ענקית נסתרת (שמרבית רופאי הממסד אינם מודעים לה) המשפיעה על יותר מ-50% מהאוכלוסייה המודרנית, כולל רבים שאינם מודעים לכך שהיא מקננת בגופם – עד שכמעט מאוחר מידי להימנע מפגיעה בלתי-הפיכה. מודעות מוקדמת לבעיה מאפשרת מניעה מוצלחת!
מהם התסמינים של מגפת מערכת התריס על-פי ספרי הרפואה?
עייפות, כאבי ראש ומיגרנות, עור/עיניים/שיער יבשים, אובדן שיער, עלייה במשקל וקושי בירידה במשקל, ציפורניים שבירות ושבריריות, בעיות שינה, ליקויים בזיכרון ובריכוז, הפחתה ביצר המיני, תסמונת קדם ווסתית, ווסת לא סדירה, דיכאון, התקפות חרדה, מוטיבציה ואמביציה נמוכות, ידיים וכפות רגליים קרות, צבירת נוזלים, סחרחורות, עצבנות ורגזנות, אי-סבילות למזון, נטייה להתמכר לאלכוהול או ניקוטין וחומרים ממריצים (קפה, קפאין, שוקולד), עיניים נפוחות, בעיות עור, חוסר פוריות, אי-סבילות לחום ו/או לקור, עליית ברמת הכולסטרול, בעיות עיכול (כאבי בטן ונפיחויות, מעי רגיש/רגיז, צרבת, עצירות וכו'), קואורדינציה לקויה, הזעה מוגברת או מופחתת, הצטננויות/כאבי גרון תכופים, אסטמה, אלרגיות, גרד, השתוקקות למזון ועוד!מהן הסיבות והגורמים לפגיעה במערכת התריס?
ד"ר תל-אורן יתאר בסדנה זו בפשטות את הגורמים המרכזיים המובילים להרס וחוסר תפקוד של מערכת התריס ובלוטת התריס – כולל התייחסות לבעיות נפשיות ורגשיות, מערכת העצבים, הרעלה, חוסרים תזונתיים, הפרעות בתאים ואלמנטים סביבתיים וגנטיים. נלמד על מספר שיקולים אבחנתיים פשוטים ומפתיעים, ועל פתרונות רפואיים שרופאים ממסדיים ומטפלים אחרים כמעט תמיד אינם מודעים להם. גילויים אלו יכולים בקלות לשמור על בלוטת התריס ולמנוע נטילת תרופות מרשם לכל החיים. משתתפי הסדנה יכעסו (ובצדק!) על הטעויות הרפואיות המרובות שנעשות בנוגע לתפקוד בלוטת התריס, טעויות שמובילות להרס מתמשך ולהיווצרותן של בעיות רפואיות נלוות (שלמראית עין אינן קשורות כלל לתריס), בעיות ההולכות ומחמירות, מכיוון שמרבית הרופאים טוענים ש"הכל תקין" בגלל הסתמכות כושלת על בדיקות חלקיות.מהו הקשר בין יוד, מלח ויסודות קורט לבין נושא התריס?
ד"ר תל-אורן ידון לעומק בחשיבות היוד לבריאות התריס ולבריאות הכללית: היוד מונע מחלות רבות ונפוצות המשפיעות במיוחד על איברים נשיים שעלולים לפתח פתולוגיות ואפילו גידולים ממאירים כתוצאה ממחסור בו. לראשונה בישראל ידובר על המינון המומלץ מבחינה תפקודית ולא רק תזונתית מינימאלית. מי נמצא בסיכון גבוה למחסור ביוד? האם טבעונים, צמחונים ואוכלי-כל סובלים ממנו במידה שווה?יסודות קורט, מינרלים ומלח משפיעים ישירות על האיזון ההורמונאלי הכללי, שגם הוא קשור לתפקוד מערכת התריס ומשפיע עליה. כמה מלח כדאי לצרוך? איזה סוג? מה פוגע ברמת המינרלים בגוף?