שומן רווי או בלתי רווי? שמנים מהצומח או מהחי? שומן טרנס, כולסטרול, אגוזים וזרעים, אומגה 9-6-3, שמן קנולה, המפ, זית וכו'? - השפעתם הטובה או המזיקה על בריאות הגוף והסביבה.
על מה הסדנה?
בסדנה נלמד על ההבדלים בין סוגי השומנים, על הקשר שלהם להשמנה, לבריאות ולחולי, איזה שומנים טובים לנו ואיזה מזיקים, כמה שומנים עלינו לצרוך ומאיזה סוג, נרחיב על סוגיית עיפוש השומנים במזון ונדון לעומק בכל נושא האומגה 3.בסדנה יסביר ד״ר תל-אורן מה ההבדל בין חומצות שומן רוויות ללא רוויות ומה ההבדל בין רב-בלתי רוויות לחד-בלתי רוויות, מהו שומן טראנס, מהו שוןמ מוקשה ומה השפעתם הביוכימית של כל אחד מאלה על הבריאות.
בסדנה ירחיב ד״ר תל-אורן על הסיכונים והיתרונות בצריכת שמנים שמקורותיהם במזונות הבאים: שמן זית, שמן קוקוס, שמן המפ, שמן סויה, שמן תירס, שמן קנולה, שמן חריע, שמן צ'יה, שמן פשתן, שמן קצח, שמן נר הלילה, שמן זרעי ענבים ועוד - באילו נסיבות כדאי להשתמש בהם, ואם הם מזיקים, מתי הם מזיקים לנו פחות?
כל המידע מ-20 שנות הרצאות של ד"ר תל-אורן בנושא מבלבל זה - מרוכז ומובהר בסדנה אחת!
בסדנה נענה על שאלות אלו, ורבות אחרות...
מהו עיפוש שומנים וכיצד הוא מזקין את עורנו, מוחנו ואת כל תאינו? כיצד נמנע ממנו? איך נבחין בין שומן מעופש לשומן בלתי מעופש?
איזה סוגים של חומצות שומן אומגה 6 נלחמים בדלקתיות מבחינה סימפטומטית?
איזה מזונות עשירים בחומצות שומן הגורמות לדלקתיות כללית בגוף?
מהן הסיבות להמלצות על חומצות שומן אומגה 3 ומהו המקור המומלץ? (רמז - לא שמן דגים!)
מהי ההוכחה לצורך הפיזיולוגי שלנו בשומנים בכמות סבירה?
מה הקשר בין זיהום אויר, רעלים שונים, מצבי מתח רבים יותר, שימוש באנטיביוטיקה, תרופות במרשם, גלולות נגד הריון ונזק של רדיקלים חופשיים לבין חשיבות צריכת שומנים?
כיצד ״אכילה בריאה״ אצל רוב האוכלוסייה שוחרת הבריאות גורמת לנזקים ולזקנה מוקדמת בכל רקמות הגוף?
האם השומשום והטחינה תמיד טובים לנו? מתי כן?
האם ״שומן״ ה-LDL כולסטרול באמת רע?
איזה מזונות נפוצים ביותר גורמים לנזקים ברמת הורמוני התריס ולהשמנה מהירה?