.

טיהור רעלים בראי הרפואה הפונקציונאלית

מאת: ד״ר עדיאל תל-אורן

אנשים רבים אינם מודעים לכך שהם מורעלים ע"י רעלים סביבתיים ופנימיים באופן איטי, יומיומי ומצטבר. לבדיקות הדם והשתן הרגילות אין בד"כ משמעות בנושא הרעלים, מכיוון שרוב הרעלים הם מסיסי שומן, ולכן הם עוזבים את הסביבה המימית של הדם (והשתן המופק ממנו) תוך מספר שעות, ומצטברים ברקמות, שבהן יש שומן רב יחסית.  תהליך ניקוי הרעלים שמתרחש בכבד לא תמיד יכול לטפל ברעלים הרבים שאנו מוצפים בהם מהסביבה, גם בגלל הכמויות הגדולות והסוגים הרבים, וגם בגלל מחסור באנזימים הדרושים לביצוע תהליך ניקוי הרעלים.

לצפייה בהרצאה המלאה לחצו כאן.


​סימפטומים של הצטברות רעלים יכולים להתבטא בבעיות עור, כאבי שרירים, עייפות כרונית, ערפול חשיבה, נדודי שינה, דפיקות לב, בתחושת ניתוק מהסביבה, בבעיות של מערכת החיסון ומחלות אוטואימוניות, בעיות ניווניות של מערכת העצבים וסרטן. מחקרים קובעים שבעקבות חשיפה לרעל כמו כספית (שנמצאת בסתימות כסף בשיניים (49.7%), בקוטלי חרקים ופטריות, בדגים, ועוד) - עלולים להתפתח דיכאון וחרדה. וזהו רק רעל אחד מבין כ- 125 אלף רעלים סביבתיים.


הרפואה האלופתית (הרפואה "הרגילה") והחינוך בבתי הספר לרפואה נמצאים עשרות שנים מאחורי המדע. נזקי הכספית בסתימות הכסף שבשיניים ידועים כבר 50 שנה, אבל רק עכשיו רופאי השיניים מתחילים לעבור לסתימות לבנות; קרדיולוגיים מדברים בתקשורת על בדיקה של C-Reactive Protein, חלבון חשוב שקשור לדלקתיות ולמחלות כלי דם ולב - כאילו היא דבר חדש, ואני עושה את הבדיקה הזו כבר 20 שנה; לרפואה הפסיכיאטרית אין מדד מדעי כלשהו לאבחון וטיפול, והיא מתבססת על ניחוש ועל ניסוי וטעייה.
הרפואה האלופתית מתמקדת בעיקר בטיפול בסימפטומים של המחלה, ע"י מתן תרופות רעילות (לדוגמה: ע"י מתן כדור להורדת חום - כנגד חום, מתן כדור להעלאת מצב רוח לטיפול בדיכאון - במקום לחפש את הגורמים למצב זה ולטפל בהם). רופאים בארה"ב מודים בכך שהם הורגים 150 אלף איש כל שנה כתוצאה מטיפול סטנדרטי, לא בגלל טעויות. אבל חברות התרופות מרוויחות טריליוני דולרים מהתרופות הסימפטומאטיות ולא מריפוי תזונתי ומניעתי - ולכן אינן מעוניינות בריפוי כזה.


לעומת הרפואה האלופתית, הרפואה הפונקציונאלית מתמקדת באבחון וטיפול בגורמים ובתהליכים של המחלות. האבחון נעשה באמצעות בדיקות מעבדה פונקציונאליות, חדשניות ומדוייקות. ניתן לשפר ואף לרפא מצבים כרוניים רבים שהרפואה הרגילה אינה מצליחה לטפל בהם - ע"י התמקדות בגורמים תזונתיים, סביבתיים, רגשיים, וגנטיים הקשורים למחלה, וניקוי רעלים מהגוף.
לכבד יש תפקיד מרכזי בתהליך סילוק הרעלים הרבים שחודרים לגוף. הוא אינו מוכן כל העת לקראת כל סוג של רעל שיכול להיכנס לגוף. הכבד מזהה את סוג הרעל (שהוא על פי רוב מומס שומן), ובעקבות זאת מייצר כמות גדולה של אנזימים ספציפיים כנגד הרעל המסוים. תהליך זה נקרא אינדוקציה.
 

תהליך טיהור הרעלים בכבד מתבצע בשני שלבים

שלב א' מזהה את הרעלים באמצעות אינדוקציה, ובעזרת אנזימים ספציפיים הופך אותם למסיסי שומן למחצה ולרדיקלים חופשיים. אלה הם תוצרי ביניים זמניים ורעילים ביותר, הרבה יותר רעילים מהרעל המקורי שחדר לגוף (או מהרעלים הפנימיים שהגוף מייצר, כגון הורמונים עודפים שהכבד אמור לנטרל גם אותם).

שלב ב' בכבד מקבל את הרעלים של שלב א' וממיר אותם למסיסי מים, שיכולים לעבור לדם ולמערכת השתן.
תהליך היצור של האנזימים הספציפיים ותהליך ניקוי הרעלים עצמו עלולים להיפגע בשל נטיות גנטיות או בשל מחסור במרכיבים תזונתיים שונים. כתוצאה מכך, שלב ב' בכבד עלול להפוך לאיטי מדי ביחס לשלב א', ולא יוכל להשתלט על הכמות הגדולה של תוצרי הביניים של שלב א'. תוצרי הביניים הרעילים נכנסים ישירות לזרם הדם ומצטברים במוח, בפרקים, וברקמות אחרות. איטיות כרונית זו של ניקוי רעלים בשלב ב' בהשוואה לשלב א' גורמת למצב של "טיהור רעלים פתולוגי" אצל אנשים רבים, כלומר בכל פעם שהאדם עובר תהליך של דטוקסיפיקציה (טיהור רעלים) יש לו סיכון להרגיש חולה, ולגרום לתופעות בלתי הפיכות במוח.
 

 

צריך להרגיש רע לפני שמרגישים טוב בתהליך טיהור הרעלים?

כשעוברים דטוקסיפיקציה המלווה בסימפטומים פתולוגיים (מחלתיים), בהדרכת מטפל הוליסטי, המטפל נוהג להסביר למטופל ש- "צריך להרגיש רע לפני שמרגישים טוב". אבל במקרים אלה הגוף נותן לנו סימנים פתולוגיים של כאבי ראש, חולשה, חום, גלי חום, דלקות - וצריך להקשיב לו. הנזק שנגרם כתוצאה מהרדיקלים החופשיים ומחומרי הביניים הרעילים מאוד שנוצרים בכבד בין שלב א' לשלב ב' - הוא בלתי הפיך. במוח נוצרים קשרים קוולנטיים הקשורים למחלות כמו אלצהיימר, פרקינסון ועוד מחלות של ניוון מערכת העצבים המרכזית.

צריך לנקות את הרעלים  מהגוף בצורה מבוקרת וחכמה שתומכת גם בשלב א' ושלב ב', מכיוון שטיהור יעיל (ולא פתולוגי) יכול למנוע מאיתנו סוגים רבים של סרטן, של מחלות כלי דם ולב, של סכרת, ושל מחלות ניווניות; מחלות שפעם חלו בהן אחד למאה אלף, או אחד לעשרת אלפים איש, והיום השכיחות שלהן היא 1:50, 1:20, ואף יותר מכך. הסיכוי שילד ילקה באוטיזם היה פעם אחד לעשרת אלפים - וכיום הוא 1:150. שכיחות הסרטן היתה פעם אחד לאלף, וכיום היא 1:3, ובחברות מסוימות אפילו 1:2, כלומר למי שנולד היום יש סיכוי של 50% לחלות בסרטן במשך חייו.


 

רעלים מצטברים כיום גם בקרב צעירים

כיום, ילדים צעירים בגילאי 5-16 - חולים במחלות של מבוגרים וקשישים. כי היום אנו צוברים במשך 5 שנים, רעלים שבעבר צברנו במשך 60 שנה. ילדים חולים בסוכרת מבוגרים (שניתן לעצור וגם לרפא אותה, בלי תרופות, ברפואה הפונקציונאלית). ילדים חולים בסרטן. בתי החולים קיבלו הנחייה לבנות אגפים לסרטן ילדים כבר לפני 10 שנים. "שם יהיה הכסף", כי מי לא ישלם כל שנדרש כדי להבריא את ילדו? אבל זה לא עוזר, כי לא מטפלים בגורמים. והגורמים ידועים: אכילה קלוקלת, הרעלה סביבתית מצטברת, קרינה וחשיפה אלקטרומגנטית והפרעות רגשיות או חברתיות.

בעבר, הסביבה שלנו היתה נקייה מרעלים ולכן לחולשות הגנטיות שלנו לא היתה חשיבות. אך כיום החולשה הגנטית שלנו היא כמו פצע, והרעלים הסביבתיים הם המלח שזורים עליו. פולימורפיזם (שוני גנטי) שגורם לבעיה בייצור של אנזימים הספציפיים לנטרול רעלים מסוימים, יכול להעלות את הסיכון ללקות במחלות. לדוגמה, משפחת אנזימים שנקראים ציטוכרום P450, שפעולתם תלויה באינדוקציה של שלב א'.

 

ציטוכרום P450 וטיהור רעלים

- האנזים ציטוכרום 1A1-P450 מנטרל רעלים הנוצרים בבעירה ובעשן של חומרים אורגניים, כגון אדי בנזין, תפוחי אדמה בקומזיץ ובחריכה של בשר "על האש".

- האנזים ציטוכרום 1B1- P450 משפיע על נטרול ההורמון אסטרוגן, הרעיל בכמויות גבוהות ומגביר את הסיכון לסרטן השד, הרחם והשחלות. צריכה של צמחים ממשפחת המצליבים (כרוב, כרובית, כרוב ניצנים, ברוקולי, עלי צנון, עלי קולרבי, ועוד) שיש בהם אינדול 3-קרבינול (Indole-3-Carbinol) - תעזור לאנזים לתפקד גם אם קיימת חולשה גנטית.

- האנזים ציטוכרום 2C9 -P450 מנטרל תרופות מדללות דם ונוגדי קרישת דם. לאנשים שיש להם רגישות גנטית לתרופה צריך לתת מינון הרבה יותר נמוך כדי לא לגרום לדימום במוח ולשבץ חמור - כפי שקרה לאריק שרון, שרופאיו לא בדקו את הנטיות הגנטיות שלו ונתנו לו תרופות על פי משקל גוף.

- האנזים ציטוכרום 2A6- P450 מנטרל ניטרוזאמינים - רעלים שנוצרים כתוצאה מהכנה של בשר "על האש", אפיה או צלייה. לבעלי נטייה גנטית למחסור באנזים זה יש סיכון רב יותר ללקות בסרטן כתוצאה מאכילת בשר.

- לאנשים רבים יש שילוב של כמה מהפולימורפיזם ב- 1A1 ,1B1 ,2A6 ,2C9, והסיכון שלהם ללקות בסרטן עולה מאוד.

- לגברים רבים יש שוני גנטי ב-2E1 שמגביר את הסיכון לסרטן הפרוסטאטה, הערמונית.

 

חולשות גנטיות נוספות הקשורות בטיהור רעלים

- בעלי חולשה גנטית ב- APO-E מתקשים לנטרל כספית (שנמצאת גם בזריקות חיסון לתינוקות ובחיסונים נגד שפעת), והיא מצטברת יותר ברקמות.

- מחסור גנטי בייצור האנזים GST - Glutathione-S-Transferase הממחזר את הגלוטתיון בתאים. הגלותטיון הוא הדיטוקסידנט והאנטי-אוקסידנט החשוב ביותר בתא, ויש לו תפקיד חיוני בשלב ב' בכבד. מי שיש לו מחסור ב- GST והוא חשוף לרעלים מהסביבה שמצטברים בתאים - עלול להגיע פתאום לשלב בו הוא אינו מסוגל לנטרל את הרעלים האלה, והוא ייעשה חולה.

- לגנים יש השפעה מאוד משמעותית רק כאשר החשיפה הסביבתית היא המלח על הפצע הפתוח. אם אנחנו נמנעים מהמלח, שהוא ההשפעה הסביבתית והתזונתית, אז ורק אז לא צריך לחשוש. ניתן לעשות בדיקות גנטיות פונקציונאליות כדי לדעת מאיזה דברים כדאי להיזהר. ולמי שלא מעוניין לעשות את הבדיקות - אפשר פשוט לנהל אורח חיים בריא, וכך להפחית מאוד את הסיכון ללקות במחלות, למנוע ולעצור אותן, וגם לרפא.


 

המלצות לחיים בריאים

- לצרוך הרבה פירות וירקות מגוונים ובצבעים שונים, כולל ירקות ממשפחת המצליבים - ולהפוך אותם למרכז הארוחה. צריכה של הרבה מהפרי והירק והימנעות מאכילת בשר ומעישון - מפחיתה מאוד את הסיכון ללקות בסרטן.

- לאכול אוכל חי ומלא שדומה לצורה בה הוא גדל בטבע (לאכול תפוח ולא פאי תפוחים).

- להימנע מאוכל מתועש, מעובד, מזוקק ומנופה וריק מתוכן, שהוא בעל חיי מדף ארוכים (כלומר, אפילו חיידקים וחרקים נמנעים מלאכול אותו).

- להפחית צריכה של מוצרים רעילים שעברו שוני כימי בגלל חימום יתר, שריפה וחריכה.

- לאכול אוכל אורגני, שהוא אמנם לא מושלם בסביבה המתועשת שלנו, אבל יש בו הרבה פחות כימיקלים מהמזון הרגיל, המכיל רמת כימיקלים הגבוהה פי 5 או פי 20. באוכל האורגני יש גם יותר חומרים מזינים, יותר כימיקלים בריאים, שעוזרים נגד הרעלים.

- במידת הצורך, לקחת תוספי מזון, אנטי-אוקסידנטים, ויטמין C ו-A וקרוטינואידים, כדי לחזק את הגוף. לקחת מינרלים כמו מגנזיום ואבץ שחסרים אצל רוב האוכלוסייה - לתמיכה בתהליך טיהור הרעלים, החיסון ולמערכת הרבייה. סלניום - למניעת סוגים שונים של סרטן. תוספים טבעיים, שהגוף היה אמור לייצר אותם והפסיק לייצר או שהלכו לאיבוד בגלל עודף רעלים מהסביבה וסטרס נפשי.

- חשוב לטפל בנושא המתח הנפשי, שגורם לאובדן מינרלים וויטמינים ולשוני אפי-גנטי, שמשפיע על הצורה שבה הגוף מנצל את הגנטיקה שלו. מתח נפשי גורם לנזקים תזונתיים רבים ומפריע לגוף לנטרל את הרעלים, שעל כן נשארים בגוף זמן ארוך יותר.

- לשפר את מצב הגלותטיון ואת מצב האנטי-אוקסידנטים. לשפר את תהליך הניקוי מחומרי הפסולת של הדנ"א, החומר התורשתי שעבר נזק כימי בגלל הרעלה, שעבר מוטציות שעלולות להביא לסרטן. לשפר את המצב של המסלולים לטיהור בפאזה השנייה של הכבד.

- להימנע ככל האפשר מקרינה ומכימיקלים מהסביבה; לא ניתן לנקות ולהחזיר אחורה את מצב הסביבה, אבל ניתן לנקות את הסביבה המיידית שלנו, בתוך הבית - מטהר אוויר, מטהר מים. אפשר לנטרל חלק מההשפעות של השדות האלקטרומגנטיים והקרינה המגנטית.

 
 

שאלות ותשובות מההרצאה בנושא טיהור רעלים

 

הינדוס גנטי של סויה יכול להפחית את כמות ההדברה?

תשובה: סויה אינה מזון בריאות. זוהי קיטניה שיש בה הרבה שומן רב-בלתי-רווי וחסר יציבות שמתעפש בקלות. כמעט בכל מוצרי המזון המתועשים יש שומן סויה, והרבה עיפוש שגורם לעיפוש השומנים בגוף שלנו, לסיכון יותר גבוה להתפתחות סרטן, להחלשת מערכת החיסון ולשינוי בהורמונים. שמן הסויה מזיק, וגם שמן בוטנים וקנולה. בנוסף, הסויה עברה הינדוס גנטי שמאפשר לחקלאי להשתמש בכמות גדולה מאוד של חומרי הדברה - בלי "לשרוף" את הצמח. בגלל השומן הרב שבתוכה הסויה צוברת יותר רעלים, שהם מסיסי שומן. בנוסף, בצמחים מהונדסים נוצרים חלבונים חדשים שגורמים לאלרגיות, וסויה היא מאוד אלרגנית. גם סויה אורגנית עברה הכלאה עם סויה מהונדסת ע"י הרוח, ולכן לא מומלץ לאכול אותה יותר מפעם בשבועיים.
 

 

מה זה רפואה פונקציונאלית?

תשובה: הרפואה הפונקציונאלית היא ענף הרפואה שהתפתח בשנות ה- 90 בארה"ב על ידי רופאים שנמאס להם מהסטאטוס קוו, מהכישלונות שלהם, מהתרופות הרעילות ומההתעלמות מהלחימה בגורמים. ממחלות אידיופטיות (שכביכול לא יודעים מה גרם להן), והם החליטו להתחיל לעבוד ביחד וליצור ענף לימוד חדש שנקרא רפואה פונקציונלית, שמתייחסת לתפקוד האדם, לייחודיות של כל אדם. לא לכולם אותה תרופה לאותה מחלה.

האבחון הפונקציונאלי מתבסס על בדיקות מעבדה מדעיות ומדוייקות, ועל היסטוריה, מצבים רפואיים שהיו בעבר, ועל הצד הרגשי והחברתי. מסתכלים על כל הדברים האלה כמכלול, בצורה מדעית ומשולבת כדי לאבחן ולטפל באופן המותאם אישית למטופל. האבחון הוא מדעי-הוליסטי, ומטרתו היא לדעת מה קורה בגוף, באמצעות בדיקות מעבדה. לא מדובר רק בבדיקות המעבדה השגרתיות, שנוצרו במקור לשימוש בתי החולים, עבור פציינטים הנמצאים במצב אנוש - לראות אם האלקטרוליטים עלו, ירדו, כי מיד צריכים להציל את החולה; לראות אם התרופות הרסו לו את הכבד ולהפסיק אותן, לפני שיהרסו יותר מדי ויהרגו אותו. אלה הן בדיקות שאין להם משמעות עבור 99% מהאוכלוסייה, אבל משתמשים בהן כדי להצדיק חוסר טיפול. "לא צריך לטפל, הכול בסדר."

כיום, עשרות אלפי רופאים בארה"ב עוברים השתלמות ברפואה פונקציונלית ומקבלים שעות ללימוד רפואה פונקציונאלית לצורך חידוש הרישיון השנתי. אני עצמי פרופסור לרפואה פונקציונלית ומלמד על רפואה פונקציונלית. הקמתי בארץ את המלכ"ר, ארגון ללא מטרת רווחים ששמו מרפ"י - המרכז לרפואה פונקציונלית בישראל. מרפ"י הביא לארץ בדיקות מעבדה פונקציונליות, שנותנות מידע על הגורמים למצב הכרוני שאנחנו נתונים בו. ואז יש דרכים למצוא פתרונות לבעיות, לטפל בתהליכים ובגורמים ולא רק להתמקד בסימפטומים - וכתוצאה, מחלות כרוניות וניווניות יכולות לחזור אחורנית או נעלמות.
 

דוגמאות לבדיקות מעבדה פונקציונאליות:

בדיקת שתן כפולה להצטברות מתכות כבדות: הבדיקה מתבצעת פעמיים, לפני ואחרי מתן פרובוקציה לשחרור המתכות הכבדות מהרקמות. ההפרש בין שתי הבדיקות נותן אינדיקציה לגבי כמות המתכות הכבדות שהצטברה ברקמות.

בדיקת דם דטוקסי-גנומית לאיתור חולשות גנטיות הקשורות לתהליך סילוק הרעלים.

בדיקת השתן OAT נותנת תמונת-מצב של תהליכים שונים של חילוף החומרים, כולל סילוק רעלים, וקשורה גם לטיפול בהפרעות התפתחותיות כגון קשב וריכוז, היפראקטיביות, אוטיזם ובעיות מוחיות אצל מבוגרים.

בדיקת הצואה FDH בוחנת את תהליך העיכול, המשפיע על כלל המערכות בגוף.

כמו כן, קיימות בדיקות נוספות, שבוחנות את היכולת לנטרל רעלים בפאזה אל"ף מול פאזה בי"ת, או המצביעות על יכולת הגוף להתמודד עם רגישויות מזון מסוימות, ובדיקות המתייחסות לגורמים שונים למחלות.


 

אותנו לימדו שכל מה שיש לנו בעולם הזה, יש לו שורש רוחני למעלה. והתורה אומרת לנו בפירוש: "ויאמר אם שמוע תשמע לקול ה' אלוהיך... והאזנת למצוותיו, ושמרת כל חוקיו -- כל המחלה אשר שמתי במצרים, לא אשים עליך, כי אני ה' רופאך." (שמות ט"ו 26).

תשובה: וודאי שנפש בריאה בגוף בריא, זה ידוע. מעבר לזה, בנושא התיאולוגי, אין ויכוח. הדברים רק משלימים אחד את השני. בבראשית א' - גם שם כתוב מה לאכול: "ויאמר אלוהים הנה נתתי לכם את כל עשב זורע זרע לכם יהיה לאכלה." (בראשית א' 28-30). זה שאלוהים התפשר אחרי הקשת בענן, זה אומר שהתחלנו לעשות שינויים, אבל אנחנו משלמים את המחיר. כי האדם עדיין יש לו יצר משלו. יש לו בחירה משלו. והנפש שלך, ככל שהיא מגיעה לרבדים גבוהים יותר, הבחירות שלך ישתפרו. ורק על ידי ידע ולמידה והתבוננות חוקרת, מתעמקת, תוכל למצות את הנפש שלך ולתת לה גם את החומר למחשבה. החומר לבריאות והחומר למחשבה מבחינה של תזונה, לפחות. ואז יש שילוב, שהוא מצויין. כל אחד מאיתנו צריך שתהיה בנו האהבה ליעד, לייעוד, למטלה בחיים שהיא מעבר לעצמנו. וכשמישהו חולה, קשה לו לחשוב מעבר לעצמו ולמלא את ייעודו מבחינה נפשית ורוחנית.

גם אני הייתי מכור פעם לדברי מזון קלוקלים. וכשאכלתי בצורה כזאת, הלכתי בתלם של רוב האוכלוסייה, כשה מובל לטבח. הרופאים אף פעם לא דיברו על תזונה, על לאכול יותר בריא, "תמשיך כמו שאתה, אתה בריא כמו שור". כל השוורים הבריאים האלה שחוטפים התקפי לב, וכל השוורים הבריאים שיש להם סרטן תוך שנה, ודאי שמישהו התעלם כאן מהגורמים החשובים.

כששיניתי את דרך החיים שלי והתחלתי לחיות יותר לפי הטבע, התחלתי להינות הרבה יותר מהתזונה שלי. יש לי הרבה יותר אנרגיה ואני הרבה יותר רגוע ומתפקד. אני יכול לעמוד עכשיו בנטל ולחץ ומעמסה פי שלוש ממה שפעם יכולתי. ואני מרגיש יותר בריא היום מאשר בזמן שהייתי בן שש עשרה. התפקוד נהיה יותר ויותר צעיר. הגמישות לא הולכת לאיבוד, כמו של ילד. גם לזה יש סיבה פיזיולוגית שאפשר לבדוק. כי תינוקות הם עדיין טהורים יחסית. עדיין אין להם מספיק רעלים ברקמות, הם יותר גמישים. אבל לאט לאט זה מצטבר, חומצה אוקסלית עוברת תהליך של התגבשות, הופכת להיות אבנים אוקסליות בתוך הרקמות, והגמישות הלכה לאיבוד.

קל מאוד לעצור גם את זה. צריך רק ללמוד על תהליך ניקוי הרעלים בגוף ואז הסביבה אינה אדון לנו. אנחנו אדונים לסביבה שלנו. אנחנו אחראים על בריאותנו. אנחנו אחראים על המידע שעלינו לאסוף כדי להתמודד עם סביבה שהשתנתה ללא הכר. ללא יכולת להופכה. אחריותנו לשמור על בריאותנו, כי על ידי בריאות טובה ניתן ליהנות מתפוקה מלאה בחיים, למלא את יעודנו הנפשי, הפיזי, הרוחני. לעזור גם לאנשים אחרים. התמכרויות שונות, שהן פיזיולוגיות, מוליכות אותנו בתלם שמוביל למחלות כרוניות. על ידי חשיבה צלולה אנחנו יכולים לרדת לעומקו של הנושא ולמנוע מחלות ניווניות וכרוניות ולחיות בצורה מלאה, בריאה ואקולוגית.


 
 

עוד בנושא טיהור רעלים... 



 
We care about your thoughts!