.

שאלות ותשובות על הורדת נגעי עור

שאלות ותשובות נפוצות בנושא נגעי עור, שומות, דבלולי עור, סרטני עור, על שיטת תל-אורן להורדת נגעי עור, על הליך ההורדה ועוד.
 
באיזה סוג של נגעים מטפל החומר?
האם ניתן גם לשקם עור שהוצאה ממנו שומה בניתוח?
האם החומר טוב לטיפול בפטרת ציפורניים?
האם ניתן לטפל בנגעים ויראליים?
מה קורה במצב של וירוס ולא יבלת ויראלית?
מהו הטיפול בציסטה?
מהן קסנטומות והאם ניתן לטפל בעזרת החומר בו משתמש ד"ר תל-אורן?
האם החומר של שיטת ד"ר תל-אורן עוזר במקרה של קלואידים?
האם אפשר לטפל בדבלולי עור והאם יצמחו מחדש לאחר שהוסרו?
האם הטיפול יעיל גם להעלמת או טשטוש צלקות?
האם ניתן לטפל בנקודת חן קיימת (שלא טופלה) במקרה שגורדה וירד קצת דם?
 יש לי גידול ענק וקשה מתחת לעור, האם אפשר לעשות משהו בנידון?
יש לי בונגל'ך גדול בשורש כף היד (ציסטה) נאמר לי שצריך ניתוח בהרדמה מלאה, שיש סיכוי גבוה שיחזור אחרי הניתוח. האם אפשר לעשות משהו בנידון?
האם נקודת חן הגדלה מהר הינה סרטנית?
האם כתמי עור מסרטנים? האם אפשר להשאירם?
האם יש צורך בהסרת נגעי עור גם כשרופא העור אמר ש"זה בסדר" והמטופל נמצא במעקב?
האם לנקודת חן גדולה, שטוחה, לא סימטרית ולא הומוגנית יש סיכון גדול יותר להפוך לסרטנית? מה לגבי נקודה מדממת?
האם כדאי להשתמש בחומר זה על עור הנוטה להצטלקות?
האם אפשר להסיר נגעי עור בתקופת הריון ו/או הנקה?
מה קורה כשיש שערות בתוך השומה, עם או בלי פיגמנט?
האם עדיף להוריד כתמי פנים ולידה גדולים בפעם אחת או בהדרגה?
האם יש מרכיב גנטי בהופעת נקודות חן?
​האם נגעים במקומות רגישים ואינטימיים פחות מסוכנים? האם כדאי להסירם ומתי?
האם טיפולי חנקן נוזלי, ספריי, קילוף (משחת אפודיקס) ופילינג מורידים את הנגע מהשורש?
רופא העור אמר לי לבדוק את נגעי העור כל שנה. צריך להוריד?
למה רופאי עור אינם משתמשים בשיטה זו להורדת נגעי עור?
הורדתי שומה כשהייתי ילדה אצל ד"ר מרדי וזה היה מאוד טוב עבורי עד היום ללא צלקות וכיב. אבל רופאי עור שונים ממליצים לעשות את הדבר רק בניתוח על מנת לוודא שכל השומה והנגע הוצא בשלמותו. יש לי ילד בן 10 שגם לו צמחה פתאום שומה בדיוק כמו שהייתה לי כילדה -  אותו גודל, אותו צבע ואותה הפרעה אני יודעת מעצמי שהדבר מאוד רע בעיקר לדימוי העצמי. מה ניתן לעשות בנדון? והאם בעיית ההוצאה בשלמותה היא כה קרדינאלית?
האם אבחון נגעי העור והשומות שלי עולה כסף?
מהי פרוצדורת הטיפול להורדת נגעי עור?
מהו גלד?
כמה נגעי עור אפשר להוריד בטיפול אחד?
האם הטיפול בשיטת תל-אורן להורדת נגעי העור יכאב?
ממה מורכב החומר בשיטת תל-אורן להסרת שומות ונגעי עור?
למה החומר משנה את צבעו בזמן הטיפול להורדת נגעי עור?
מה קורה כשהחומר נוגע בעור בריא מסביב לנגע עור או שומה?
למה בשיטת ד"ר תל-אורן לא מחטאים את נגע העור או השומה לפני הטיפול? האם החומר סטרילי?
האם כתוצאה מהסרת נגע העור או השומה יישאר סימן או צלקת?
האם נגעי עור, גידולים ושומות שהוסרו בשיטה זו נוטים לחזור?
האם הורדת נגעי עור עלולה לעורר משהו לא טוב? גדילה מרובה של נגעי עור או שומות נוספות?
מתי אפשר להגיע להתייעצות בארץ? במידה ונחליט להתחיל טיפול להורדת נגעי עור, כיצד יהיה ניתן לעקוב להמשך טיפול (היות וד"ר תל-אורן נמצא רוב הזמן בחו"ל)?
למה הטיפול בשיטת תל-אורן להורדת נגעי עור כל כך יקר?
מתי מתבצע התשלום עבור הטיפול להורדת נגעי עור? מה קורה כשיש צורך במספר טיפולים?
אני מפתחת כבר שנים יבלות וירליות על הרגליים בעיקר. עם השימוש באומגה 3, הרבה ירד. כ- 70%. האם הדרך בה אתה מטפל בנגעים על העור יכולה לעזור?
עשיתי טיפול להסרת שומות מאיזור הפנים, נכון להיום כל השומות נשארו על פני, לאחר שהיה גלד אשר נפל. האם זה לוקח כל כך הרבה זמן? או שאולי הטיפול לא הצליח?

 
 

באיזה סוג של נגעי עור מטפל החומר?

ניתן לטפל בהצלחה בנגעים בעור, בריריות ובקרקפת: שומות, דבלולי עור, המנגיומות (נקודות חן אדומות), פפילומות, בליטות וגידולי עור אחרים, כתמי לידה, נקודות חן, הבהרת כתמי שמש, כתמי פנים ונמשים, ציסטות, קרטוזות סולאריות וסבוראיות, קסנטומות (נקודות לבנות מתחת לעיניים), יבלות ויראליות, קונדילומות, הקטנת קלואידים ועוד... 
במקרים חריגים ד"ר תל-אורן יחליט ניתן להוריד נגעים גם באזורים רגישים ואינטימיים כמו עפעפיים, נחיריים, שפתיים, אוזניים, באזור איברי המין, בגבות, בין הריסים ועל הקרקפת (מבלי לאבד אף שערה!). התוצאות מוצלחות במיוחד באזור הפנים.
 

האם ניתן גם לשקם עור שהוצאה ממנו שומה בניתוח?

יש אפשרויות לשפר את המראה של שומה שטופלה בעבר, על בסיס של כל מקרה לגופו.
 
 

האם החומר להורדת נגעי עור טוב גם לטיפול בפטרת ציפורניים?

ד"ר תל-אורן לא ניסה זאת. טיפול בפטרת נעשה ע"י שימוש במי חמצן (35%) יש מוצר של חברת קדם בשם "ציפורי" המתאים לטיפול בפטרת ציפורניים. לרשימת המשאבים לחץ כאן.
 
 

האם ניתן לטפל בנגעים ויראליים?

יבלות ויראליות קשות (עור קרני קשה כתוצאה מטראומה/חדירת וירוס) - קשה להסירן. עדיף חומר ששמים מספר פעמים ביום. מניחים את החומר על היבלת חותכים את החלק היבש ושוב מניחים מהחומר עד שמגיעים יותר עמוק. חוזרים על הפעולה כ- 4 פעמים תלוי בעומק בו הוירוס חי ואז זה לא חוזר. יש נגע ויראלי שיעבור ויש נגע ויראלי שלא. יבלות מסוג molluscum contagiosum (מולוסקום קונטג'יוסום) הן יבלות ויראליות שרואים אצל ילדים ותינוקות. הן מתפשטות ע"י גירוד ומדבקות. הן נראות כמו פנינים לבנות טיפה פחוסות באמצע. ניתן להסירן בקלות עם החומר בשיטת ד"ר תל-אורן וניתן אפילו להסיר כמות גדולה מהן בבת אחת. זה צורב ולא נעים לילד ולכן עושים זאת מהר. אם מורידים את החלק הארי כל החלק ירד. לעיתים הן נעלמות לבד. אצל ילדים עם מערכת חיסון חלשה זה נשאר שנים ויכול להדביק את אחיהם. זה מאוד מגרד.
 
 

מה קורה במצב של וירוס ולא יבלת ויראלית?

אם הווירוס לא גרם להתקשות יתר של הנגע בד"כ מתאים טיפול אחד. מגיעים לשורש והורגים את התאים בהם חי הווירוס.
 
 

מהו הטיפול בציסטה?

בציסטה המלאה בחֶלֶב יש להסיר כל פעם חלק וכשנדמה כי אין יותר חֶלֶב מניחים בחור הנוצר את החומר שמשחרר איזשהו פקק עד שלא יצא יותר חֶלֶב. בעזרת קיסם דק נחדיר את החומר עמוק. החומר הופך את העור סביב החור לגלד כולל הבלוטה. רוב הטיפולים הצליחו בפעם אחת. במקרה של ציסטה/דלקת משגשגת כל עוד העור אדמומי ודלקתי תהיה צמיחה. יש להשתמש בשמן מכבים בכדי למנוע זאת (מכבים מוריד אדמומיות ומקטין צילוק) ולהימנע ממזון דלקתי (בעיקר מוצרי חלב וגלוטן) חודש לפני הטיפול. לאחר נשירת הגלד ממשיכים בתזונה זו ובמריחת שמן המכבים.

 

מהן נגעי עור מסוג קסנטומות והאם ניתן לטפל בעזרת החומר בו משתמש ד"ר תל-אורן?       

קסנטומות הן נקודות לבנות מתחת לעיניים הנוצרות עקב כבד שומני. אפשר להוריד הכל, במקרים הנדירים שאי אפשר הרופא יחליט.
 
 

האם החומר של שיטת ד"ר תל-אורן עוזר במקרה של קלואידים?

הקלואיד הוא צלקת משגשגת, בולטת לעין מעל פני העור ולא אסתטית, וצבעה ורדרד או סגלגל בוהק עם מרקם בלתי אחיד. קלואידים נוצרים לאחר טראומה לעור, בעיקר מניתוחים (כולל חנקן נוזלי או חריכה), חתכים, כוויות, שפשופים עמוקים ולפעמים עקיצות וגירודים עמוקים. ככל שהפגיעה יותר עמוקה והרסנית, העור נשאר דלקתי ואדמומי למשך זמן ארוך יותר, גם לאחר שהגלד נפרד ממנו, ותהליך הריפוי הארוך מלווה ע"י צמיחת העור החדש עד שנוצר הקלואיד הבולט. רק לאחר שהסתיים התהליך הדלקתי יפסיק הקלואיד לצמוח.
החומר בשיטת ד"ר תל-אורן יכול לגרום לקלואיד להתייבש, להפוך לגלד וליפול, אך הבעיה היא שאצל אנשים הנוטים גנטית לפתח קלואידים – ישנו סיכון רב שבזמן תהליך הריפוי הקלואיד יתחיל לצמוח מחדש, ויגיע עד לכ-80% מגודלו המקורי. במקרים רבים הקלואיד נעשה אף קטן יותר, אך אין לצפות זאת בשל הגורמים הרבים לדלקתיות המביאה להתפתחות הקלואיד. דיאטה ותזונה אנטי דלקתיות והשימוש בלייזר קר לזירוז הריפוי של העור החדש הנמצא תחת הגלד, פלוס השימוש בשמן המכבים (לדף המשאבים לחץ כאן) לאחר נפילת הגלד – יכולים לזרז את הריפוי, להפסיק את הדלקתיות ולהקטין באופן משמעותי את הצמיחה מחדש של הקלואיד.
ד"ר תל-אורן עורך כעת מחקר על מנת למצוא את הגישה הטיפולית היעילה ביותר לקלואידים. במידה ויש לכם או למישהו מסביבתכם קלואידים כתוצאה מפציעות קודמות או ניתוחים (או הסרת נגעי עור בשיטות פולשניות), אנא יידעו אותם על המחקר ושאלו אותם אם ברצונם להצטרף, ובכך לעזור לאחרים הסובלים מבעיית עור זו.
גם בשיטת ד"ר תל-אורן, על אף היותה עדינה ולא פולשנית, יש סיכוי קטן להתפתחות קלואידים קטנים, במיוחד באיזור החזה, אצל בעלי הנטייה הגנטית לכך. כדאי לטפל בנגעי העור בשיטה זו, על מנת למנוע סיכון כמו סרטן העור, למרות האפשרות שישאר קלואיד קטן. במקרים נדירים אלו כדאי להיות מאושרים שהנטייה הגנטית התגלתה בטיפול שאינו חודרני, מכיוון שאילו היה הפציינט עובר ניתוח או טיפול חודרני אחר להורדת נגעי עור היו נוצרים קלואידים גדולים פי כמה!

 

האם אפשר לטפל בדבלולי עור והאם יצמחו מחדש לאחר שהוסרו?

דבלולי עור מתפתחים במצב של חוסר איזון הורמונאלי. דבלולי עור לא צמחו מחדש לאחר שהוסרו, אך דבלולים אחרים שרק התחילו לצמוח ולא הוסרו כי היה קשה לראותם המשיכו בצמיחתם כל עוד המצב ההורמונאלי נמשך. ניתן להסיר כמות גדולה בפעם אחת.
 
 

האם הטיפול יעיל גם להעלמת או טשטוש צלקות?

בכל הצלקות שיש בהן חור (אקנה, אבעבועות רוח) אפשר להחליק, אי אפשר להעלים. אחרי שהצלקת יותר חלקה ופחות בולטת אפשר להוריד שכבה דקה מהצלקת עצמה ולעשות שתהיה פחות קשוחה ויותר שקופה.
 בעלי תושב הערבה שנים ארוכות וסובל מנגעי קרינה (BCC). האם הנך מטפל גם בשלבים מתקדמים יותר של נגעים, ומהי מהות הטיפול?
טיפלתי בהצלחה רבה באנשים רבים שסבלו ממספר רב של נגעי עור הקשורים לנזק מצטבר של חשיפה לשמש, קראטוזות אקטיניות/סולאריות, ונגעים במצב מתקדם יותר. פציינטים רבים שכבר חוו כישלון עם ניתוחים ועם חנקן נוזלי (בעיות העור שלהם שבו והופיעו) היו מאושרים מתוצאות הטיפול שלי, שלרוב תיקן את הנזק שנעשה ע"י השיטה האגרסיבית יותר. מספר אנשים עם כיבי עור, שסירבו לטיפול הניתוחי לאחר שהבינו שכמעט 100% של הניתוחים מסתיימים בחזרה של הנגע בדיוק לאותו מקום, הרגישו הקלה לראות שנגעי העור שלהם נעלמו לחלוטין ובצורה אסתטית (עם הזמן), ולא חזרו יותר. לגבי נגעי עור עמוקים לעיתים יש צורך בשכבה שנייה (או, באופן נדיר, שלישית) לפני תום הטיפול. לא נגבה תשלום נוסף על טיפול נוסף אם יש בו צורך.
 

האם ניתן לטפל בנקודת חן קיימת (שלא טופלה) במקרה שגורדה וירד קצת דם?

כן, מומלץ מאוד לטפל בנקודות חן מגרדות ומדממות על מנת להקטין סיכונים. החומר בשיטת ד"ר תל-אורן מפסיק את הדימום ע"י כך שגורם לדם באזור המטופל ולכל הרקמה באזור המטופל להתקרש. לאחר מכן ייווצר גלד שייפול, ויישאר איזור נקי שהוא מעט עבה יותר ומוגן יותר. לכן, לאחר הטיפול האזור לא יגרד יותר, ולכן לא יגרם דימום נוסף תוך הסרת כל שטח פוטנציאלי מסוכן עקב גירוי או טראומה.

 

יש לי גידול ענק וקשה מתחת לעור, האם אפשר לעשות משהו בנידון?

כדאי לבדוק אצל ד"ר תל-אורן או הרופאים שהוסמכו על ידו: גידולים תת עוריים רבים הם לא ממש גידולים, אלא ציסטות מלאות בחֶלֶב או נוזלים אחרים, שאותם אפשר לנקז יחסית בקלות ללא פולשנות בעזרת החומר של ד"ר תל-אורן, המסוגל להמיס את ה"פקק" שמונע את יציאת הנוזל (מה שגורם לציסטה מלכתחילה). גידולים אחרים פשוט נמסים אם הם קטנים וקרובים מספיק לפני העור – התוצאה היא מיידית, הגידול נעשה שטוח ויבש והופך לגלד דק, אשר יפול תוך שבועות ספורים. ייתכן שצלקת דקה תיוותר בשל העומק של הנגע, אך התוצאה טובה בהרבה מכל תהליך אחר ומונעת ניתוח.
 

יש לי בונגל'ך גדול בשורש כף היד (ציסטה) נאמר לי שצריך ניתוח בהרדמה מלאה, שיש סיכוי גבוה שיחזור אחרי הניתוח. האם אפשר לעשות משהו בנידון?

ד"ר תל-אורן הצליח להסיר ציסטות גנגליאוניות (בליטות קשות ועמוקות מתחת לעור שורש כף היד), וכך מנע ניתוחים מורכבים בהרדמה מלאה. הטיפול דורש הרבה זמן והרבה חומר, ויש להיעזר בסבלנות כי ההחלמה לוקחת מספר חודשים בשל העומק הרב של גידולים אלו. כמובן תיווצר צלקת, אך זו עדיפה על תוצאות הניתוח והסיכון להישנות גידול קטן יותר.
 יש לי חורים עמוקים בעור, כאילו מישהו תקע לי מסמר בעור והחור נשאר, האם יש מה לעשות בנידון?
אפשר להחדיר את החומר בשיטת ד"ר תל-אורן מסביב לחורים ולתוכם בעזרת קיסם. החור וסביבתו יהפכו לגלד אשר יתרומם בהדרגה ויאפשר לעור מתחתיו להתרומם כלפי פני השטח של העור. כשהגלד יפול כעבור מספר שבועות (ככל שהחור יותר עמוק התהליך יהיה ארוך יותר), החור יהיה הרבה יותר רדוד ואולי יעלם לחלוטין בשכבה הבאה שתוסר ע"י אותו החומר.

 

האם נקודת חן הגדלה מהר הינה סרטנית?

לא בהכרח. יש הרבה סיבות לגידולי עור לצמוח מהר, אבל ליתר ביטחון כדאי להסירה כי צמיחה מהירה עלולה להביא למוטציות בדנ"א של התאים ולהפוך לבעלת סיכון לכשעצמה. אין מה לדאוג, פשוט צריך להוריד לפני שיש סיבה לחשוד במצב מסוכן. המניעה הינה הרפואה הטובה ביותר ואילו המעקב הוא בעוכרינו – מבזבז זמן יקר, מביא לפאניקה ולניתוחים מסוכנים לכשעצמם.
 
 

האם כתמי עור מסרטנים? האם אפשר להשאירם?

יש להסיר את הכתמים, כך נמנע את הצורך במעקב ממושך ולא נחכה עד שאולי יהפכו לטרום סרטניים.
 
 

האם יש צורך בהסרת נגעי עור גם כשרופא העור אמר ש"זה בסדר" והמטופל נמצא במעקב?

מעקב משמעו לחכות עד שזה יהיה מסוכן יותר ויצדיק ניתוח. כל החרדות והמעקבים סביב הכתמים מיותרים. כשמגיעים לרופא ונאמר לנו על הנגע "לא בסדר" זה כבר מאוחר מידי.  מה שהיה בסדר הגיע ללא בסדר עם סכנת ניתוח. לא לחכות ופשוט להסיר את הנגע.

 

האם לנקודת חן גדולה, שטוחה, לא סימטרית ולא הומוגנית יש סיכון גדול יותר להפוך לסרטנית? מה לגבי נקודה מדממת?

מבחינת הגודל - נקודת חן יותר גדולה יותר מסוכנת. מבחינת עומק - נקודה שטוחה וכהה ייתכן ותהיה מסוכנת מנקודה בולטת, זה אופייני למלנומה, בייחוד כתמי לידה. נקודה גדולה ולא סימטרית אינה בהכרח סרטנית. הסיכון למלנומה ישנו במקומות שהשמש לא מגיעה אליהם, באזורים מוסתרים כמו כפות רגליים, כפות ידיים, איזור הביקיני, אצל תלמידי ישיבות ואנשים חסודים אחרים. אם הנגע סרטני אסור לבצע ביופסיה מאחר ויהיה פיזור למחזור הדם. אם יש משהו טרום סרטני הניתוח גורם לו להפוך סרטני. הביקורת בעוכרינו – מחכים עד שזה נהיה מסוכן, מבזבזים זמן ונכנסים לחרדות. הרופא מנחש מה יש מתחת לנגע וכשיש כבר הצדקה להסרה הטיפול הינו פולשני. הפיתרון הינו רפואה מונעת – להיפטר מהנגע מוקדם ולא לחכות עד שיעשה  סרטני. תהליך ההסרה הינו חיובי גם אם איננו יודעים מהם הגורמים או אם הגורמים עדיין פעילים.    
 
 

האם כדאי להשתמש בחומר זה על עור הנוטה להצטלקות?

השימוש בחומר הוא פחות אגרסיבי, אין חיתוך לעומק וצלקתיות כמו בניתוח. הנטייה לפיכך לפתח קלואידים הרבה יותר קטנה.

 

האם אפשר להסיר נגעי עור בתקופת הריון ו/או הנקה?

החומר אינו נכנס למחזור הדם. כמו כן אין חומרים רעילים שחודרים לגוף, לפיכך ניתן להסיר נגעי עור בתקופת הריון ובתקופת ההנקה.
 
 

מה קורה כשיש שערות בתוך השומה, עם או בלי פיגמנט?

אותו גירוי עצבי שגרם לשומה גרם להופעת זקיק השערה. גם כשהשומה נופלת השערה נשארת ובגלל זקיק מוגדל (בלוטות חלב גדולות) העור מתעבה ויש גבשושיות. אפשר לטפל באלקטרוליזה עד שהזקיק מת לגמרי ואז טיפול נוסף יהיה אפשרי.
 
 

האם עדיף להוריד כתמי פנים ולידה גדולים בפעם אחת או בהדרגה?

בכתמי פנים ולידה גדולים או כתמים בתפזורת ולא נגע בולט עדיף להוריד בחלקים קטנים מופרדים ביניהם מאשר בפעם אחת. טיפולים בחלקים קטנים יתרמו לריפוי מהיר והעור יוכל לשחזר את עצמו מהר יותר. הסרה בפעם אחת תגרום לריפוי איטי ולמראה פחות טוב.
 
 

האם יש מרכיב גנטי בהופעת נקודות חן?

הגנטיקה קיימת, אך אינה באה לידי ביטוי, אלא אם כן אורח החיים והסביבה מקבלים תוקף.

 

האם נגעים במקומות רגישים ואינטימיים פחות מסוכנים? האם כדאי להסירם ומתי?

באזורים רגישים ואינטימיים הנסתרים מהשמש ובאזורים המועדים לחיכוך ופציעה חשוב לטפל. עדיף בתקופת החורף בגלל ההזעה אלא אם כן מניחים טלק / אבקת סודה לשתיה / קמח לבן לעיתים קרובות לספיחת הזיעה. אם האזור מזיע מדיי הגלד סופח נוזלים ומתחיל להתפרק ואז יש חדירה של חיידקים מתחת לגלד מה שיכול לגרום לזיהום שיוצר בהלה אצל אנשים ולקיחת אנטיביוטיקה.
 שיטות אחרות להורדה ולטיפול ויעילותן.

 

האם טיפולי חנקן נוזלי, ספריי, קילוף (משחת אפודיקס) ופילינג מורידים את נגע העור מהשורש?

הטיפולים הנ"ל מצריכים מספר רב של ביקורים, ולא מגיעים לשורש הנגע. ד"ר תל-אורן מסיר נגעים אלו בפחות זמן.
 
 

רופא העור אמר לי לבדוק את נגעי העור כל שנה. צריך להוריד?

כן. כמעט תמיד צריך להוריד את כל הגידולים/נקודות, ואין צורך בביקורת שנתית.

 

למה רופאי עור אינם משתמשים בשיטה זו להורדת נגעי עור?

באופן כללי רופאים משתמשים במה שלמדו בבית ספר לרפואה או בסטאז', מה שמוכתב ע"י חברות תרופות. הם אינם מכירים את שיטתו של ד"ר תל-אורן. הם למדו את מה שלדעתם עובד-העבודה שלהם, הביקורות. הם חושדים כי לא קיים משהו אחר עד שזה מושרש ועוברות 50 שנה וזה כבר מאוחר. הטיפול של ד"ר תל-אורן אינו פולשני וללא מורא. רופאים לא אוהבים לחשוב שישנו משהו פשוט, קל שאינו כירורגי ולא מצדיק מעקב. המערכת הנוכחית בנויה על מעקבים וטיפול פולשני כשהתוצאות יותר גרועות מהבעיה. יש לציין כי החומר בו משתמש ד"ר תל-אורן או חומרים דומים לו קיימים יותר מ-75 שנה ותוארו בספרות הרפואית. כשהרפואה הפכה יותר הייטק, טיפולים מצליחים זולים וקלים ליישום נדחקו הצידה. רוב רופאי העור מאמינים בתמימות בטיפול בניתוח (כולל חנקן נוזלי) מתוך אמונה עיוורת ולא מתוך ידע. למרות האמור לעיל יש רופאי עור שראו את התוצאות ומפנים את המטופלים לד"ר תל-אורן. הם אינם רוצים לגרום לצלקות מכוערות בפנים של המטופלים. כיום יש קבוצה הולכת וגדלה של רופאים בארץ שלומדת את השיטה ויש עכשיו קבוצה שעובדת בשיטתו של ד"ר תל-אורן. החומר יינתן למתאמים.

 

הורדתי שומה כשהייתי ילדה אצל ד"ר מרדי וזה היה מאוד טוב עבורי עד היום ללא צלקות וכיב. אבל רופאי עור שונים ממליצים לעשות את הדבר רק בניתוח על מנת לוודא שכל השומה והנגע הוצא בשלמותו. יש לי ילד בן 10 שגם לו צמחה פתאום שומה בדיוק כמו שהייתה לי כילדה -  אותו גודל, אותו צבע ואותה הפרעה אני יודעת מעצמי שהדבר מאוד רע בעיקר לדימוי העצמי. מה ניתן לעשות בנדון? והאם בעיית ההוצאה בשלמותה היא כה קרדינאלית?

הגישה שלי איננה להוציא הכל (זה נעשה באחד או יותר שלבים, כך שלעולם אין ניחוש). פרוצדורה זו היא בטוחה יותר מכל פרוצדורה אחרת. ניתוח יכול רק לגרות את המקום ולגרום לסיכונים חדשים, או להגביר את הסיכון להתפשטות הנגע (במקרים נדירים של שומות בסיכון). רופאי עור ממליצים רק על מה שהם למדו להמליץ ("הטיפול הסטנדרטי" תמיד משתנה לאחר שנים רבות של טעויות ונזק לפציינטים), ולא על מה שהם התנסו בו באופן אישי. אין להם כל אסמכתא מדעית לטענה זו -  להיפך, המדע רק מוכיח שה"סטנדרט" הניתוחי הנוכחי רק מגביר את הסיכון להתפתחות והתפשטות סרטן. לכן כל כך הרבה רופאים מסרבים לטפל בשומה עד שזה מאוחר מדי/בשלב מתקדם מדי ומסוכן – הם יודעים (ואומרים זאת למטופליהם) שהם אינם רוצים "לעורר דברים". הטכניקה שלי היא בטוחה לחלוטין ויעילה מאז שהתחלתי להשתמש בה לפני 22 שנה.
 

 האם אבחון נגעי העור והשומות שלי עולה כסף?

האבחון חינם. בשיטת ד"ר תל-אורן, הרופא יאבחן את נגעי העור ויעריך את עלות הטיפול. במקרים חשודים הוא יפנה את המטופל להתייעצות עם רופא עור.   

 

מהי פרוצדורת הטיפול להורדת נגעי עור ושומות?

במהלך הטיפול, הרופא מורח על הנגע נוזל מיוחד* הגורם לתחושת צריבה קלה (כמו עקיצת יתוש), שחולפת תוך מספר דקות. גם ילדים קטנים יכולים לשאת את הטיפול ללא צורך בהרדמה. לאחר הטיפול ייווצר על הנגע גלד שינשור מאליו תוך מספר שבועות, ובמקומו יתגלה עור חדש וחלק. לעיתים יש צורך בהורדת שכבה נוספת. התוצאות מוצלחות במיוחד באזור הפנים (לכל סוג וגודל של נגע!). באזורים אחרים ייתכן שתישאר בהרת עדינה ואסתטית.

* מודיפיקציות מיוחדות של ד"ר תל-אורן לחומצה טריכלורואצטית (TCA) בהרכב דומה לזו שהוזכרה בכתב-העת של ה-AMA   ב- 8.4.1972, וב- Obstet &Gynec audio-digest  ב- 23.1.1973, כרך 20 עמ' 2, כטיפול מומלץ ב- condylomata acuminata  (יבלות באברי המין).  

 

מהו גלד?

קליפה קשה עשויה דם או מוגלה שהתייבשו, שמתפתחת בתהליך של ריפוי פצע מעל לחתך או שריטה. למרות שהטיפול אינו גורם לפצע, החומר בשיטת ד"ר תל-אורן מכווץ את האיזור המטופל. איזור זה מתגבש ומתקשה כפי שפצע מגליד ומתקשה לפני פרידתו מהעור. לא לגעת בגלד, לא לשפשף אותו, לא להוריד אותו לפני נפילתו הטבעית (הוא חייב ליפול לבד), ולא ללבוש בגדים צמודים שיתחככו בו ויגרמו להזעת יתר ולשפשוף הגלד, בייחוד באיזורים המועדים להזעה.
 
 

כמה נגעי עור אפשר להוריד בטיפול אחד?

אפשר להוריד מאות, תלוי בזמן ובתקציב. במקרה של נגעים רבים יש אנשים שלא רוצים לסבול את הצריבה בפעם אחת.
 
 

האם הטיפול בשיטת תל-אורן להורדת נגעי העור יכאב?

בזמן הנחת החומר על הנגע תורגש צריבה כמו עקיצת יתוש. הכאב תלוי בגודל הנגע, במיקום ובמידת החרדות. ילדים עוברים את הטיפול יפה מאוד.
 
 

ממה מורכב החומר בשיטת תל-אורן להסרת שומות ונגעי עור?

החומר מורכב מחומר חומצתי שד"ר תל-אורן רוקח. זהו חומר מרוכז ונוזלי על בסיס מים ולא שומן. אם העור שומני, אם יש גידולים של בלוטות חֶלֶב או קרם על פני העור אלו מתנגדים לחומר הנ"ל. יש לשמור על עור נקי ויבש לפני ההסרה.

 

למה החומר משנה את צבעו בזמן הטיפול להורדת נגעי עור?

החומר מכווץ את כלי הדם מבחוץ (אספקת הדם מצטמצמת) ומייבש את הנגע. הנגע היבש נעשה לבן. אם יש שומן בתוך הנגע (בלוטת חֶלֶב) הנגע יהיה אפור עם נקודה באמצע. החומר אינו חודר למחזור הדם.
 
 

מה קורה כשהחומר נוגע בעור בריא מסביב לנגע עור או שומה?

נוצר גלד מאוד דק שנושר ולא משאיר סימן.

 

למה בשיטת ד"ר תל-אורן לא מחטאים את נגע העור או השומה לפני הטיפול? האם החומר סטרילי?

החומר חומצתי למדי ולכן הוא יותר סטרילי אפילו מים המלח בו אנשים רבים שוחים יחדיו למרות זיהומי העור שלהם, פצעים פתוחים, דלקות והפרשות שונות. כלומר, אם ים המלח מספיק סטרילי למנוע הדבקויות, על אחת כמה וכמה – החומר של ד"ר תל-אורן.

 

האם כתוצאה מהסרת נגע העור או השומה יישאר סימן או צלקת?

המטרה שלא יישאר סימן וכך קורה ברוב המקרים. גם כשנשאר סימן זה תלוי בסוג הנגע, עומק הפיגמנט, אורח חיים ודרך הטיפול בנגע לאחר הטיפול (זיעה, לחות). המיקום בגוף חשוב. באזורי הפנים התוצאות הטובות ביותר. לא ניתן להסיק מנגע אחד בגוף לגבי היתר ובטח לא בין בני אדם שונים. כשהפיגמנט עמוק יותר יישאר יותר כתם.
 

האם נגעי עור, גידולים ושומות שהוסרו בשיטה זו נוטים לחזור?

מאחר והטיפול נעשה מהשורש אין נטייה לחזרתם. לעיתים יש מקרים בהם יש צורך בשכבה שנייה.
 

האם הורדת נגעי עור עלולה לעורר משהו לא טוב? גדילה מרובה של נגעי עור או שומות נוספות?

כשמסירים בעזרת ניתוח זה באמת עלול לעורר. לעומת זאת, כשמורידים בצורה טבעית ותזונתית הנקודה לעולם לא תחזור.
 

מתי אפשר להגיע להתייעצות בארץ? במידה ונחליט להתחיל טיפול להורדת נגעי עור, כיצד יהיה ניתן לעקוב להמשך טיפול (היות וד"ר תל-אורן נמצא רוב הזמן בחו"ל)?

זו לא בעיה לבצע מעקב כל 4-5 חודשים כאשר ד"ר תל-אורן בארץ, ובנוסף יש עוד רופאים שעובדים/מתמחים בשיטה. הטוב ביותר הוא להימנע ממעקבים תכופים כי לנגע לוקח זמן להירפא (3-4 חודשים זה תקופת המינימום המומלצת לפני בדיקה מחודשת של נגעי עור שטופלו).

 

למה הטיפול בשיטת תל-אורן להורדת נגעי עור כל כך יקר?

ד"ר תל-אורן תורם את כל הכנסותיו מחברת אקופוליטן ומהטיפולים לנגעי עור בארץ לארגונים הומניטאריים ללא מטרות רווח כגון מרפ"י (המרכז לרפואה פונקציונאלית בישראל), לתכנית לבריאות קהילתית שהוא בין מייסדיה, המספקת שירותים רפואיים ליותר מ- 200,000 כפריים באזורים הנידחים של נפאל, לאקדמיית אוורסט לחינוך ילדים חסרי אמצעים ויתומים בנפאל. ד"ר תל-אורן מדריך קבוצות בטרק הומניטארי בהרי ההימלאיה שבנפאל. לקריאה נוספת לחץ כאן.
 
 

מתי מתבצע התשלום עבור הטיפול להורדת נגעי עור? מה קורה כשיש צורך במספר טיפולים?

התשלום מתבצע מיד לאחר הטיפול, גם אם מדובר בנגע גדול שדורש מספר טיפולים. כלומר, במקרה המצריך טיפולים נוספים לא יגבה תשלום עבור הטיפולים הבאים, עד ארבעה טיפולים.

 

אני מפתחת כבר שנים יבלות וירליות על הרגליים בעיקר. עם השימוש באומגה 3, הרבה ירד. כ- 70%. האם הדרך בה אתה מטפל בנגעים על העור יכולה לעזור?

 
לפני קביעת תור אצל ד"ר תל-אורן (יש לקבוע תור לטיפול ביבלות ויראליות בתחילת הביקור כי ייתכן שיהיה צורך בתורים נוספים) הוא ממליץ קודם כל לנסות "תרופות סבתא":  למרוח כמה פעמים ביום חלב תאנים או חלב מהגבעול של עלי תאנה (ה"תרופה" המומלצת ביותר), להחדיר לתוך היבלת הויראלית בעזרת קיסם שיניים.  או לשפשף ולחבוש לכמה שעות עם החלק הפנימי של קליפת בננה, או תפוח אדמה חי חתוך. לפני ששמים שוב את החומר יש לגרד את החלק היבש של היבלת בעזרת פצירה.
יבלות מסוג molluscum contagiosum מופיעות לרוב אצל ילדים ותינוקות ואותן אפשר להוריד "במכה אחת" (חוץ מאלה שעדיין נסתרות ויתפתחו בהמשך).  ליבלות אחרות (כמו יבלות עם עור קרני קשה בידיים או בכף הרגל, שבאות כתוצאה מטראומה וחדירת וירוס) ייתכן שיהיה צורך ב- 3-4 טיפולים.  ניתן לקבוע תורים גם אצל הרופאים שהוסמכו ע"י ד"ר תל-אורן להסרת שומות.

 

עשיתי טיפול להסרת שומות מאיזור הפנים, נכון להיום כל השומות נשארו על פני, לאחר שהיה גלד אשר נפל. האם זה לוקח כל כך הרבה זמן? או שאולי הטיפול לא הצליח?

כפי שכתוב בהסבר לגבי הסרת שומות וכפי שאני מסביר למטופלים שלי לפני תחילת כל טיפול, במקרים רבים (כשהשומה מכילה פיגמנט עמוק) ישנה שכבה שניה שיש להסירה לאחר שהשכבה הראשונה נופלת. מאחר שהגלד נפל, הטיפול הצליח לגבי השכבה הראשונה, ויש להסיר את השכבה השנייה במהלך ביקורי הבא (ללא תשלום נוסף, כפי שכתוב בהסבר למטופל. עד ארבעה טיפולים).  תקבל הודעה במייל לגבי מועד ביקורי הבא, מספר שבועות לפני הגעתי. אינך צריך להביא את הקבלה עבור זאת, אני יכול בקלות לראות אם שומה טופלה כבר או לא.
 


 
We care about your thoughts!